logo-yebisuHet project Yebisu Empowers Employees (Yebisu EE) geeft een vervolg aan het eerste Yebisu project. In dit project werd het eerder ontwikkelde EQAFAS framework werkbaar gemaakt.
Het EQUFAS framework is een raamwerk waarin ontwikkelbare sleutel competenties worden beschreven op 8 (EQF) niveaus. Het was ook in het eerste Yebisu project waarin men met elkaar vaststelde dat met name de zogenaamde soft skills uit het Framework belangrijke competenties zijn voor goede werk prestaties van medewerkers. Echter, deze soft skills zijn over het algemeen moeilijk te meten en te ontwikkelen. KCH International is als expert in human capital development betrokken in dit project.

Medewerkers verschillen van elkaar in de mate waarin ze hun beroep uitoefenen. Zo weet de een zijn taken sneller en efficiënter uit te voeren dan de ander, maar zal de ander sneller kunnen anticiperen op veranderingen in de werkcontext doordat bepaalde gedragingen als zelfstandigheid, initiatiefrijk, inlevingsvermogen en assertiviteit meer tot de persoonlijke kenmerken van de medewerker behoren. Deze zogenaamde soft skills zijn eigenschappen van mensen die iemands werkprestaties en carrièrevooruitzichten verhogen. Dit in tegenstelling tot de hard skills, die meer betrekking hebben op vakkennis en het vermogen om een bepaalde taak uit te voeren. Maar hoe meten of ontwikkel je deze soft skills?

Het project consortium Yebisu EE is een divers partnerschap waarin vertegenwoordigers uit het onderwijs en het bedrijfsleven gezamenlijk optrekken om de soft skills uit het EQUFAS framework te identificeren om ze zo beter ontwikkelbaar en meetbaar te maken. Het project heeft een looptijd van 3 jaar.

In het eerste jaar wordt er onderzoek gedaan naar de soft skills als Aanpassingsvermogen en Verandervermogen. Hierbij wordt de vraag gesteld welk gedrag vertoont iemand die in staat is om zich in meer of mindere mate aan te passen aan verschillende werksituaties. Deze soft skills worden vertaald in een profiel en worden in termen van gedrag op de 8 EQF niveaus omschreven.

Wilt u meer informatie over het project houdt u dan onze website in de gaten of neem contact op met Jeannette Jansen.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Jeanette Jansen.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

jeannette-jansen

Jeannette Jansen

Tel: 0318 – 69 84 98